Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Flagga för den finländska naturen

Finland blir världens första land som flaggar officiellt för att hylla sin natur. Delta i flaggningen och visa hur viktig den finländska naturen är för dig! Inrikesministeriet har gett ett förordnande om flaggning på Finska naturens dag den sista lördagen i augusti, dvs. den 26 augusti 2017. Naturens dagar, som ordnats Finlands 100-årsjubileum till ära, kulminerar i flaggningen för naturen.

Var och en kan medverka! Hissa flaggan, klä dig i blåvitt, fotografera det vackra landskapet, pryd din dag med småflaggor eller baka en blåvit kaka. Visa hur stolt du är över den finländska naturen! Välj något av tipsen nedan eller hitta på ditt eget sätt att flagga.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Hissa flaggan

Hissa flaggan på din gårdsplan eller sommarstuga eller följ någon av de högtidliga flagghissningarna som ordnas på olika håll i landet. Anvisningar för en lyckad flagghissning kan du läsa här.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Baka en blåvit bakelse eller laga mat av ingredienser från den finländska naturen

Finländsk superfood såsom blåbär och havre och kvarg, en typisk produkt från det nordiska jordbruket, blir till en blåvit bakelse.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Klä dig i blåvitt

Kanske finns det en vit scarf eller skjorta i din garderob? Blåa jeans eller en blå keps? Du hinner ännu besöka den lokala loppmarknaden för att hitta lämpliga kläder.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Pryd din dag med småflaggor

Gör den finländska naturens fest till en del av helgen. Dekorera festdukningen med flaggor och blåvita ljus eller häng upp en flagglina på gården.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Gör en egen flagga

Rita, måla, färglägg eller sy en egen flagga. Använd ett papper, asfaltbeläggningen på gården eller kompisens kindknotor som underlag. Involvera hela familjen.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Flagga virtuellt med hashtaggen #liputanluonnolle

Visa andra hur du flaggar! Publicera ett naturfoto som beskriver flaggningsdagen eller tipsa om ditt sätt att flagga. Dela bilden och delta i tävlingen #liputanluonnolle.

Föreviga naturjubileet och visa hur stolt du är över den finländska naturen!

Delta i tävlingen genom att publicera stämningen i din flaggning på Instagram med #liputanluonnolle och #luonnonpäivät. Fota flaggan eller något annat som är viktigt för dig i den finländska naturen, fota din blåvita bakelse eller middagsdukningen i trädgården. Bland alla som deltagit drar Kupilka tio vinnare som får den officiella Finland100-utflyktsmuggen.

Låt oss visa världen hur den finländska naturen gjorts sig förtjänt av flaggningsdagen!

Delta i tävlingen med ett foto som du delar med #liputanluonnolle och #luonnonpäivät på ett offentligt Instagramkonto. Tio vinnare utlottas bland dem som delat bilder på Instagram under perioden 16–30.8. Dragningen sker 1.9 och vinnarna kontaktas via Instagram under september. Priset skickas vinnarna till adresser i Finland enligt en separat överenskommen tidtabell.

Bilder som deltagit i tävlingen används för att dela flaggningsstämningen i sociala medier och namnet på vinnarna offentliggörs efter dragningen.

Tävlingen arrangeras av projektet Naturens dag, som även förbehåller sig rätten till ändringar i tävlingsreglerna.