Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Kom och fira Naturens dagar

Naturens dagar är dagar då man gör saker tillsammans och går ut i naturen tillsammans för att hedra Finlands hundra år. Man kan fira på många olika sätt – genom att ordna ett evenemang, delta i evenemang eller helt enkelt genom att gå ut i naturen tillsammans med en vän eller med familjen.

Fyra dagar i naturen 2017

Naturens dagar 2017 består av fyra dagar av gemensamma aktiviteter och vistelse i naturen. Under Vinternaturdagen den 4 februari 2017 dyker vi in i vintern och njuter av den snöiga naturen under utflykter och skidturer eller vid vinterbrasor. Under Naturens dag på våren den 20 maj 2017 låter vi oss påverkas av naturen med alla sinnen och så smakar vi på den. Under Naturens natt den 17 juni 2017 förälskar vi oss i sommarnatten. Då firar vi också Naturblommornas dag och firar invigningen av Finlands 40:e nationalpark. Festligheterna når sin kulmen under Finska naturens dag den 26 augusti 2017, när körer stämmer upp i nationalparkerna, vi höjer en skål för Finlands natur och firar vid lägereldarna ute i naturen.

Ordna ett evenemang

Det är lätt att ordna ett evenemang under Naturens dag. Locka med dig en vän, din familj eller ett hobbygäng. Kom med idéer för ett evenemang som ni själva skulle vilja delta i. Ni får inspiration av evenemangsidéerna för respektive dagar och av tipsen till dem som ordnar evenemang. När planen är klar kan du anmäla den som en del av programmet för Naturens dagar (blanketten öppnas på svenska höst 2016). Kom också ihåg att berätta om evenemanget för dina vänner och att bjuda in människor via de sociala medierna att fira med dig.

Sök ett evenemang på kartan och delta

Du kan delta i Naturens dagar helt enkelt genom att leta upp ett intressant evenemang på kartan, nära dig eller längre bort. Evenemangsutbudet för varje dag fylls av pop up-evenemang i en jämn ström fram till veckan för just den Naturdagen. Det lönar sig alltså att följa evenemangskartan om du ännu inte har hittat ett evenemang som intresserar dig!

Gå tillsammans ut i naturen och dela dina upplevelser #naturensdagar

Vem skulle du kunna ta med för att fira Naturens dagar? Du kan fira Naturens dag med din egen familj, med ett gudbarn, med en åldring från det närliggande äldreboendet, med en grupp invandrare från mottagningscentralen eller med en daghemsgrupp. När ni har kommit överens om att gå ut i naturen ska ni tillsammans välja ut den naturdag som lockar er mest. Dela din utflyktsberättelse på de sociala medierna med haschtaggen #luonnonpaivat / #naturensdagar.