Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Bli kär i sommarnatten 17.6.2017

Övernatta ute i naturen, njut av lägerelden, låt dig fascineras av de vilda blommorna och försök dra upp några firrar. Alla finländare bjuds in att njuta av sommarnattens stämning. Res ett tält på gården hemma eller i grannskogen, känn doften av blommor i sommarnatten och ta ett dopp i det nattsvarta vattnet. Vi firar också Finlands 40:e nationalpark Hossa tillsammans.

Evenemangstipsen ger dig en förhandsbild av de planerade evenemangen som ordnas under dagen. Hämta idéer till ditt eget evenemang, delta i evenemang eller gå ut i naturen med en kompis eller familjen. Du kan också söka evenemangspartner i din närhet!

Bild: Suomen Latu

Tältbjudning

Ordna en tältbjudning på din egen gård eller häng upp en hängmatta i skogens lugn. Njut av den unika allemansrätten. Sök fram en fantastisk tältplats i nationalparken och övernatta ensam eller i sällskap. Tips om övernattning i naturen och utflykter får du vid tältbyar som byggs upp runt om i Finland.

Bild: Forststyrelsen / Aku Ahlholm

Naturblomsutflykt

Låt dig förtjusas av naturens blommor under våriga kvällar. Delta i en utflykt på Naturblomsdagen eller gå med en kompis ut i naturen och beundra sommarens blomsterprakt. Du får också en bra chans att lära dig identifiera sju blommor för midsommarnattens trolldom.

Bild: Forststyrelsen / Elias Lahtinen

Skogsdanser

Ordna en spelning med en bekant orkester och bjud in dina vänner att svänga runt i naturens egna danssalar. Njut av nattsångarnas förtrollning. Sitt vid brasan och sjung och berätta historier långt in på natten.

Välkommen med!