Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Bli upprymd av våren 20.5.2017

Bli upprymd av våren, gör en skogspromenad, trolla fram en pop up-restaurang ute i det gröna eller delta i kampanjen En miljon fågelholkar. På vårnaturens dag kan du narra vilda fiskar och lyssna till fåglarnas konsert! Fira dagen som vildmarkskock och servera dina vänner våryra med ingredienser ur naturen!

Evenemangstipsen ger dig en förhandsbild av de planerade evenemangen som ordnas under dagen. Hämta idéer till ditt eget evenemang, delta i evenemang eller gå ut i naturen med en kompis eller familjen. Du kan också söka evenemangspartner i din närhet!

Bild: Forststyrelsen / Tea Karvinen

Rogivande skogspromenad

Bara fem minuter i skogen har en positiv inverkan på vårt psykiska välmående, ökar känslan av välbehag och minskar risken att insjukna i psykiska problem. Gör en skogspromenad och inhämta lugn och krafter ur naturen. Om du har svårt att komma ut i naturen kan du göra en virtuell skogspromenad genom att klicka på denna länk.

Bild: Forststyrelsen / JP Ronkainen

Fågelholksutflykt

YLE:s kampanj En miljon fågelholkar kulminerar i Naturens dag på våren. Ta med fågelholken du byggt på utflykt eller delta i evenemangen under barnens fågelvecka. Om du är en bongare kan du ordna en guidad fågelutflykt.

Bild: Forststyrelsen / JP Ronkainen

Halv åtta i naturen

Leta efter och samla fem vilda örter. Eller gräv fram metspöet ur skåpet och delta i den riksomfattande fiskedagen. Använd de råvaror som du själv plockat och fångat och ordna en egen pop up-restaurang i vindskyddet.

Välkommen med!