Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Dyk in i vintern 4.2.2017

Plumsa i vaken, delta i värdens största skidskola klockan 10, undersök djurens spår eller fira vinternaturens dag. På Vinternaturens dag kan du njuta av snö, yrväder, norrsken och midvintermörkrets avtagande. Vill du vandra med snöskor, fiska med pilk eller åka pulka? Om det inte finns tillräckligt med snö, kan du söka dig till en eldplats för en vinterpicknick.

Evenemangstipsen ger dig en förhandsbild av de planerade evenemangen som ordnas under dagen. Hämta idéer till ditt eget evenemang, delta i evenemang eller gå ut i naturen med en kompis eller familjen. Du kan också söka evenemangspartner i din närhet!

Bild: Forststyrelsen / Timo Veijalainen

Gå med i världens största skidskola

Då dagen närmar sig sök Världens största skidskolor på evenemangskartan. Ta med några vänner på en skidutflykt. En trevlig picknick kan bli höjdpunkten för er vinterdag – njut tillsammans av måltiden ute i vinternaturen!

Bild: Suomen Latu

Hela Finland i vaken!

Prova med en kompis på säker extrem vinteraktivitet och avkopplande mindfullness. Garanterade hälsoeffekter. Kolla vaksimningsevenemang i din närhet eller ordna själv ett smällkallt bad.

Bild: Forststyrelsen / Timo Veijalainen

Dyk in i vinternöjen!

Njut av pudersnön, bygg ett snöslott eller gå på picknick. Om marken är svart, prova på vintercykling eller delta i fågelholkstalko. Flyttfåglarna anländer snart!

Bild: Forststyrelsen / Timo Veijalainen

Djurens vinter

Hur klarar sig djuren på vintern? En del djur bygger bo medan andra strövar omkring på jakt efter föda. På evenemangen i naturumen får du lära vad ekorren, räven, grävlingen, lon och björnen hittat på för klara sig under vintern.

Välkommen med!

Ordna ett evenemang, delta i ett evenemang eller ta någon med ut i naturen som annars inte skulle kunna komma ut! Dela dina upplevelser på #luonnonpaivat / #naturensdagar