Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Fira Finlands natur 26.8.2017

SLP logo 2016 RGB ruotsi+pvm2017

Hundra dagar före Finlands 100-årsjubileum firar vi tillsammans Finska naturens dag. Vi utbringar en skål för Finlands natur och hissar flaggan i topp. I alla våra nationalparker klingar nationalparkernas sång och på stränderna tänds brasor. Festen kronas av att avnjuta en måltid ute i naturen och vid skymningen ljuder sågen kring lägerelden.

Evenemangstipsen ger dig en förhandsbild av de planerade evenemangen som ordnas under dagen. Hämta idéer till ditt eget evenemang, delta i evenemang eller gå ut i naturen med en kompis eller familjen. Du kan också söka evenemangspartner i din närhet!

Bild: Forststyrelsen / Kalle Kataila

Sångutflykt i hundraåriga Finlands natur

Gå på körkonsert i nationalparken i naturens egen konsertsal. Hitta hundra pärlor i den finska naturen – till hundraåringens ära. Hissa flaggan i topp och utbringa en skål för det hundraåriga Finlands natur.

Bild: Elias Lahtinen

Lys upp kvällsskymningen

Njut av kvällskymningen i augusti på naturens egen ljusshow, omringad av naturens ljus, forneldar och lägereldar. Ordna ett eget ljusevenemang. Bjud in kompisarna, bred ut filtarna på bakgården och ordna en egen naturbio.

Bild: Visit Finland / Raija Lehtonen

Avnjut en måltid tillsammans ute i naturen

Duka upp till en festlig picknick i naturen och bjud in dina vänner. Bred ut en vit duk på filten eller utflyktsbordet och duka med fina kärl och blommor. Utnyttja naturens gåvor. Utbringa en skål för det hundraåriga Finlands natur.

Välkommen med!