Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Läs om ambassadörerna

År 2017 fyller Finland 100 år, och vi önskar att du kunde uppfylla en dröm tillsammans med oss. En dröm där alla finländare söker sig ut i naturen åtminstone en gång för att fira hundraåriga Finland!

Vi behöver din hjälp att uppfylla denna dröm. Det är en enkel uppgift att vara ambassadör för naturen. Det räcker att du genom ditt eget exempel och genom att berätta om dina upplevelser uppmuntrar andra att söka sig ut i naturen. Som ambassadör kan du göra just det som du är bra på, och du behöver inte förbinda dig för kraftigt.

Tipsgivaren avslöjar sina favoritutflyktsmål

Vill du delta så smått i Naturens dagar? Du kan exempelvis berätta hur du firar Naturens dag eller vem du tar med dig ut i naturen. Du kan också avslöja dina favoritutflyktsmål eller hemliga fiske- eller svampställen. Ditt inlägg publiceras och delas i Naturens dagars och samarbetspartners olika kanaler bara du minns dela dina upplevelser på #naturensdagar #ambassador #finland100.

Färdledaren, vem tar du med dig ut i naturen?

Du kan bli färdledare helt enkelt genom att besluta vem du vill ta med dig ut i naturen, exempelvis en äldre person vid ett närliggande åldringshem, en invandrarfamilj eller en dagisgrupp. När ni har kommit överens om att gå ut i naturen kan ni tillsammans välja ut den Naturens dag som passar er bäst. Dela era utflyktsupplevelser på #naturensdagar #finland100. Ditt inlägg delas i Naturens dagars och de olika aktörernas kanaler i sociala medier.

Historieberättaren inspirerar andra till att fira Naturens dag

Tycker du om att berätta historier och är intresserad av naturutflykter? Som historieberättare kan du redogöra för dina planer för Naturens dag i din egen kanal (blogg, vblogg, föreläsning, webbplats, tidningskolumn eller social mediekanal). Som ambassadör kan du ta fram innehållet ur ditt eget perspektiv och på det sätt du vill. Historien delas i Naturens dagars och aktörernas kanaler i sociala medier. När din berättelse är färdig, sänd länken till joel.heino@metsa.fi.

Energiknippet ordnar evenemang

Är du en känd eller mångkunnig person? Som energiknippe kan du kläcka idéer för ett fint evenemang för någon av Naturens dagar. Du kan också hjälpa till att ordna själva evenemanget och på det sättet ge Naturens dagar mer publicitet. Om du ordnar evenemanget själv, lägg det till evenemangskartan på webbplatsen luonnonpäivät.fi och sänd en vink om det till joel.heino [at] metsa.fi. Om du vill delta i ordnandet av ett evenemang, kontakta oss!

Är du intresserad av att bli ambassadör? Kom med och ta modigt kontakt eller dela dina berättelser på #naturdagar.

Läs ambassadörernas berättelser: