Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Till media

På denna sida hittar du grundläggande information om Naturens dagar samt kommunikationsmaterialet. I nyheter hittar du aktuella uppgifter om förberedelserna och firandet av hundraårsjubileet. Följ oss också i de sociala medierna på #naturdagar.

Naturens dagar 2017 i ett nötskal:

  • Naturens dagar 2017 består av fyra dagar, då folk går ut i naturen tillsammans för att fira hundraåriga Finland.
  • Under jubileumsåret för Finlands självständighet hoppas vi att alla finländare dyker in i vintern (4.2.2017), blir upprymda av våren (20.5.2017), blir kära i sommarnatten (17.6.2017) och firar den finska naturen (26.8.2017) hundra dagar före den officiella självständighetsdagen.
  • Du kan fira på många olika sätt – ordna ett eget evenemang, delta i olika evenemang eller gå helt enkelt ut i naturen tillsammans med en vän.
  • Alla evenemangen finns på adressen www.luonnonpäivät.fi Folk kommer att dela sina upplevelser i det sociala mediet #naturensdagar #finland100.
  • Naturens dagar 2017 är ett officiellt projekt inom programmet Finland 100 och det förverkligas med stöd av Finland 100-sekretariatet vid statsrådets kansli.
  • Naturens dagar 2017 genomförs tillsammans – i förberedelserna deltar redan nu 50 olika slags organisationer.

Naturens dagar 2017, logotyp och kommunikationsmaterial

Allt material får fritt användas av dem som ordnar Naturens dagar 2017-evenemang och av samarbetsparter. Om du har frågor om materialet, kontakta oss med responsblanketten. Du kan också beställa layout-filer från oss.

Kolla listan över bildmaterialet för Naturens dagar 2017 och det material du behöver. Ladda ner det material du behöver med länkarna i listan nedan. 

 

FI (finska)

SV (svenska)

SE (samégiella)

EN (engelska)

Plansch

.pdf

.pdf

.pdf

 

Botten för
evenemangsplansch

.pptx

.pptx

 .pptx

 

Banner, lodrät.jpg

A / B / C

A / B / C

A / B / C

A / B / C

Banner, vågrät.jpg

A / B / C

A / B / C

A / B / C

A / B / C

Brevbotten
-
Brevbotten med foto

.docx
-

.docx

.docx

.docx

 

 

Flygblad-flyer
.pdf

Kesä /
Talvi 

 Kesä /
Talvi

 

 

Botten för PowerPoint
-presentation

 .pptx

 .pptx

 

 .pptx

Luonnon päivät
2017 -tunniste .png

A / B / C

A / B / C

A / B / C

A / B / C

Naturens dagar 2017-
logotyp .pdf

A / B / C

A / B / C

A / B / C

A / B / C

Sloganer, hög
-
Sloganer, låg

A / B / C / D
-
A / B / C / D

A / B / C / D
-
A / B / C / D

   


De officiella fonterna för projektet Naturens dagar 2017 är fontfamiljerna Roboto och Arial. Du kan ladda ner fontfamiljen Roboto gratis här (www.fonts.google.com).

Naturens dagar 2017 - konceptpresentation

Hur får Finland 100-logotypen användas

Naturens dagar 2017 är ett projekt inom programmet Finland 100. Alla som i enlighet med lag och god sed ordnar ett evenemang med temat tillsammans ut i naturen under någon av Naturens dagar 2017 och lägger upp information om det på Naturens dagar 2017-sidans evenemangskarta är deltagare i projektet Naturens dagar. Evenemangen får inte vara uteslutande eller diskriminerande. Evenemangens huvudsakliga innehåll får inte vara att sälja produkter eller tjänster.

Finland 100-logotypen är integrerad i materialet för programprojektet Naturens dagar 2017 och får sålunda användas av alla Naturens dagar samarbetspartner och evenemangsarrangörer. Det är förbjudet att använda Finland 100-logotypen utan anknytning till programprojektet Naturens dagar 2017 utan tillstånd av statsrådets kansli. Medierna får använda 100-logotypen i enlighet med de grafiska instruktionerna i journalistiska sammanhang i anknytning till nyhetsförmedling om jubileumsåret. Mer information: http://suomifinland100.fi/media/?lang=sv.

Du kan använda logotypen under den sista lördagen i augusti, dvs. under Finska naturens dag. Läs de grafiska instruktionerna för Finska naturens dag.

Logotyp för Finska naturens dag (Suomen luonnon päivä), på finska:
•    Blåvit, jpg-format
•    Blåvit, genomskinlig
•    Blåvit, pdf-format 
•    Vit, genomskinlig
•    Vit, pdf-format 
Logotyp för Finska naturens dag, på svenska:
•    Blåvit, jpg-format 
•    Blåvit, genomskinlig
•    Blåvit, pdf-format 
•    Vit, genomskinlig
•    Vit, pdf-format