Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x

Skoldag mitt i naturen 17.5.2017

Onsdagen den 17 maj ordnas Skoldag mitt i naturen för att fira hundraåriga Finland. Därtill kan alla finländare fira Naturens dagar under fyra lördagar (4.2., 20.5., 17.6. och 26.8.2017), av vilka man kan utse en till skollördag.

Målet är att få alla skolklasser ut i naturen. Naturen är ett fascinerande ställe för barn, och för unga en källa till välmående och en utmärkt lärmiljö. Ni kan fira Naturens dag genom att flytta en lektion eller hela skoldagens program utomhus. Det är nu enklare än någonsin att ta eleverna ut i naturen – vi erbjuder enkla tips för planering av dagarna och utarbetandet av innehållet enligt läroplanen. 

Gör så här:

  • Planera klassens skoldag mitt i naturen tillsammans med eleverna. I materialbanken MAPPA hittar ni tips och färdiga program för olika klasser.
  • Lägg tillsammans med eleverna till er dag i kartan för Skoldag mitt i naturen-evenemang. Då har ni samtidigt anmält ert deltagande. Ni kan senare gå in och ändra på informationen om er skoldag mitt i naturen. 
  • Ta en bild eller spela in en video under er dag som ni sedan kan dela på #naturensdagar #skoldagmittinaturen. Alla de klasser som delat en video lyfts fram i informationen om Naturens dagar i olika sociala medier.
  • Njut av er skoldag tillsammans i naturen!

Efter alla Naturens dagar väljs 100 av de klasser som deltog i projektet ut och får ett pris. Tips för firandet av Skoldagen mitt i naturen och noggrannare information om kriterierna för prisutdelningen och priserna publiceras på denna sida under vintern 2016.