Käytämme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Lue lisää

x

Bonfire Appétit -blogi suunnittelee juhlalliset retkimenut jokaiselle Luonnon päivälle

20.09.2016 12:00

Kuva: Bonfire Appetit / Susanna "Suski" OksanenBonfire Appétit -blogi tarinoi juhlallisen retkiruokamenun jokaiselle Luonnon päivälle. Tämä viiden retkeilyä ja ruokaa rakastavan ystävyksen blogi haluaa kannustaa suomalaisia lähtemään lähiluontoon eri vuodenaikoina. Blogin tavoitteena on juhlavuoden kunniaksi nostaa yleistä käsitystä retkiruoan mahdollisuuksista ja tarjota retkiruokaohjeet, joiden avulla retkelle lähtö helpottuu ja retkitunnelma kohoaa makunautintojen muodossa.

Bonfire Appétitin kirjoittajat ovat liikkuneet luonnossa pienestä pitäen ja pikku hiljaa erilaisista luontomaisemista on muodostunut heille jokaiselle eräänlainen henkireikä, jonne siirrytään aika-ajoin rauhoittumaan ja ottamaan etäisyyttä kaupungin hälinään. Muutama vuosi sitten heiltä lähti niin sanotusti mopo käsistä. Ruoka alkoi olla kokoaan suuremmassa roolissa heidän retkiensä suunnittelussa. Parissa vuodessa heidän kontollansa oli niin suuri nippu metsäruokakokeiluja, että tuntui väärältä olla jakamatta niitä maailmalle.

"Keskiverto retkiruoka on liian usein herne-maissi-paprikaa tai makkaraa nuotiolla - vaikka sen ei tarvitsisi olla. Siitä huolimatta ulkoilma saa jopa b-luoka makkaran maistumaan hyvälle - mutta mitä jos söisitkin aivan oikeasti hyvää ruokaa kauniissa paikassa retkellä tai vaelluksella? Makuelämys on silloin jotain ihan muuta. Reseptimme ovat helppoja tehdä ja haluamme tätä kautta herättää ihmisiä uudenlaiseen retkiruoka-ajatteluun, jossa ruokailun rooli vaihtuu välttämättömästä ravinnon saannista yhdeksi retken vaikuttavimmista elämyksistä." 

Bonfire Appétit -blogi syntyikin itse asiassa tästä retkiruoan ideointituskasta - mistään ei löytynyt valmiita retkiruokaideoita, jotka olisivat täyttäneet tulevien bloggareiden vaatimukset, joten he päättivät aloittaa retkiruokakokeiluiden kirjaamisen.

Bloggaajat arvostavat Suomen luonnossa erityisesti  sen ainutlaatuista monimuotoisuutta ja liikkumisen vapautta.

"Olemme todella etuoikeutettuja saadessamme vaeltaa pitkin metsiä, kerätä metsän antimia eväiksemme ja leiriytyä hyväksi katsomaamme paikkaan jokamiehen oikeuksien turvin. Tällaisen luontokokemuksen, tai edes ripauksen siitä, soisin jokaisen kokevan jossain vaiheessa elämäänsä. Retkivieraamme voisi olla vaikkapa kaupunkilaislapsi joka ei ole aiemmin kulkenut polkuja pitkin, huippukokki jonka kanssa voisimme tunnelmoida nuotiokeittiössä tai vaikkapa kiireen ja stressin painama aikuinen, jonka kanssa katselisimme tyyntä maisemaa, hiljalleen auringon haihduttamaa sumua ja nauttisimme nokipannukahveja nuotion äärellä."

He kertovat parhaisiin luontokokemuksiinsa yhdistyvän hyvä suunnittelu, kiireettömyys, hyvät ystävät ja heidän kanssaan käytävät pitkät keskustelut nuotion äärellä. Unelmien luonnon päivä sisältää luonnollisesti edellämainittujen lisäksi moniosaisen ruokaelämyksen, jota valmistetaan yhdessä pitkään ja hartaudella ja herkutellaan mitä suurimmalla nautinnolla.

Jokaiselle Luonnon päivälle on siis luvassa oma retkellä toteutettava juhlamenu, joka julkaistaan Bonfire Appetit -blogissa. Tämän lisäksi voit seurata blogin toimintaa myös Facebookissa: www.facebook.com/bonfireappetit.

"Ei tarvitse olla Michelin-kokki saadakseen aikaan hyvää ruokaa metsäolosuhteissa, josta ulkoilma tekee vielä todella hyvää."

 Lue lisää Luonnon päivien lähettiläistä täältä.