Suomi maailman kärjessä - Mitä Suomi tekee paremmin kuin muut maat?

Miksi Suomi on parempi kuin muut?

Olemme saaneet lukea monista lähteistä viime vuosina suitsutusta Suomesta. Kansainvälisissä vertailuissa Suomi rankataan usein kärkeen tai vähintään kärkikastiin. Suomi on tasa-arvon mallimaa, jonka koulutusjärjestelmä on tavoiteltu vientituote. Monet suomalaisille itsestäänselvät asiat ovat maailmalla luksusta, jotka ovat harvojen ulottuvilla. Kehittynyt teknologia puskee tietoisuuteemme aiempaa enemmin uutisia maailman kriisipesäkkeistä, ja samaan aikaan puhdas ja turvallinen Suomi houkuttelee yhä useampia.

Suomen tasalaatuisuus monella eri alalla johtuu johdonmukaisesta työstä sekä myös hyvien sattumien summista. Suomi sijaitsee  kaukana maailman polttopisteistä, ja suotuisissa olosuhteissa on saatu rakentaa yhteiskuntaa rauhassa sotien jälkeen. Rakennustyö on ollut pitkäjänteistä, esimerkiksi koulutukselliset tavoitteet on asetettu heti sotien jälkeen, ja niiden hedelmiä nautitaan nyt.

Suomen tie köyhästä maasta maailman huipulle

1800-luvun lopussa Suomessa kärsittiin nälkää, mutta vuonna 2020 jokainen suomalainen koululainen saa ilmaisen ja monipuolisen kouluruoan eteensä. Suomi oli yksi Länsi-Euroopan viimeisistä valtioista, johon säädettiin oppivelvollisuus, mutta nykyisin suomalainen koulutus on yksi maan tunnetuimpia tuotteita. 

Yksi Suomen vaurauden perusta on ollut metsä, jota on jalostettu selluksi ja paperiksi vientiin. Sijainti Venäjän ja Ruotsin puristuksissa on käännetty eduksi, sillä molemmat maat ovat Suomen merkittävimpiä kauppakumppaneita. Vaurastumisen myötä maan vahva panostus koulutukseen ja sosiaaliturvaan on ollut hyvinvointivaltion selkäranka

Suomen parhaat asiat

Suomen erinomaisuus ei perustu yksittäisiin asioihin, vaan kokonaisvaltaiseen järjestelmään. Kyseinen järjestelmä luo yhteiskunnan, jossa yrittäminen, työskentely, kouluttautuminen ja jopa sairastaminen on tarkkaan säännösteltyä ja turvattua. Monista maailman nykytilanne tuntuu yhä turvattomammalta, mikä nostaa Suomen imagoa matkailuvalttina. Suomen valtteja on lukemattomasti, mutta kirkkaimpaan kärkeen nousevat usein seuraavat asiat:

Onnellisten ihmisten kotimaa

Suomi ja erityisesti sen luontokohteet ovat olleet viime aikoina hyvin esillä mediassa. Lappia, puhtaita vesistöjä ja skandinaavista keittiötä on hehkutettua lukuisien ulkomaalaisten vaikuttajien toimesta. Yhä useampi hakee lomaltaan pohjoisen rauhaa, sillä hiekkarannat ja kiireiset suurkaupungit on jo nähty. 

Suomessa yrittäjänä oleminen nähdään usein negatiivisena. Useat ulkomaalaiset yrittäjät kuitenkin hehkuttavat Suomen turvallista ja säädeltyä ilmapiiriä. Kriisitilanteissa on mahdollista saada tukea, ja yrityksen perustamisvaiheessa on tarjolla neuvontaa. Lainan hankkiminen on nykyisin helppoa, sillä niiden kilpailuttaminen onnistuu kätevästi netissä. Tarjolla on sekä ulkomaalaisia että suomalaisia rahoituslaitoksia. Lisää aiheesta voit lukea Lainat.fi:ltä. 

Hyvä terveydenhuolto sekä vahva ammattiyhdistysliike tekevät työskentelystä turvattua. Työtapaturmat ovat harvinaisia, ja työntekijöitä varten on olemassa tahoja, jotka valvovat heidän oikeuksiaan. Vähemmästäkin on syytä olla onnellinen.